西山技研

西山にしおのテックなやつです。

2022/04/07 ラジオビジネス英語

3月までは日付でテキストが構成されていたけれどビジネス表現、Eメール、インタビューとそれぞれに分けて構成されてるみたい。(目次を読め、という話し)

インタビュー

今月は Rachel Khoo さん
語彙
  • snowball 雪だるま式に膨らむ、加速度的に増える
  • come through 反映する
  • saturated 飽和する サチるっていうよね
  • culinary 料理の
  • give ~ an edge 優位性を与える
リスニングポイント
Her career started from patisserie / baking in Paris.
She thinks she is very fortunate because she does things that she loves; cook and art.
Upgrade Qestioning Skills
What do you think the reason you have the edge in culinary chefs and patisserie world which is saturated?
 理由を聞く文章の時は do you think を除いて考えると良い
→ 書き換えると次みたいになるかな?
 What do you think the reason you have the competitive edge in saturated culinary chefs and patisserie?